Минималните и максималните цени за таксиметровия превоз  в Кюстендил през

...
Минималните и максималните цени за таксиметровия превоз  в Кюстендил през
Коментари Харесай

Такситата в Кюстендил поскъпват

Минималните и оптималните цени за таксиметровия превоз  в Кюстендил през 2022 год. се подвигат с 20  стотинки на колометър пробег, взеха решение общинските съветници. Повече от десетилетие такситата в града возят на правилото " от точка до точка ", като в средата на отиващата си година подвигнаха цената на 3 лв., с към 1 лев. 

Максималната цена на дневната цена става 1.20 на километър пробег, а на нощната - 1.40. Минималната дневна цена за километър пробег е 0.90 стотинки, а нощната - 1 лев. Заместник-кметът по финансите на общината Надя Каратова сподели:

" Защо покачваме минималните и оптимални цени за таксиметровия превоз, цената на таксиметровата услуга? Заради нарасналите цени на горивата по искане на таксиметровите компании. Вдигането по средата на годината на цената, е нерегламентирано таксуване. Това, което вършат нашите таксиметрови компании, е нерегламентирано, обаче за жалост, общината няма механизъм, по който да ги управлява. Това е работа на ДАИ ".

Според мненията, такситата ще продължат да возят на правилото от точка до точка, като досегашната цена от 3.00 лв. неизбежно ще скочи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР